Onze eigen Waarlandse Pien Smit Nederlandskampioen junioren C.

Met krachtige klappen op het ijs schaatste Pien Smit (15) het hele veld bij de junioren C aan gort. De Waarlandse schaatsster won in Groningen de 500 en de 1500 meter en won het NK Allround met overmacht. “Ik weet niet waarom ik zo hard rijd’’, zegt ze verlegen. “Je moet niet bang zijn en gewoon doorrijden. Dat heb ik gedaan.’’

Van een afstandje kijkt Arie Jan

 

Brommer, haar trainer, vol trots naast zijn pupil. “Pien is erg gedreven en druk bezig. Normaal gesproken is ze een druk kind en spookt er van alles door haar hoofd. Ze denkt over veel dingen na en ze kan ook onzeker zijn. Ik probeer haar daarbij te helpen door met haar een plan te maken voor de race en die race op een bepaalde manier aan te vliegen. Zo vergeet ze haar zenuwen.’’                            Pien namens IJsclub Waarland van harte gefeliciteerd met je behaalde kampioenschap . Een geweldige prestatie.  Dit smaakt naar meer lijkt me. Voor meer informatie https://www.schaatsen.nl/nieuws/2019/februari/pien-smit-op-het-ijs-stoer-en-snel-maar-van-binnen-verlegen/

Reacties zijn gesloten.

  • baan dicht